3 ήμερη εκδρομή Κύθηρα 02/09/22-04/09/22

Αρχική » Uncategorized » Τριήμερη εκδρομή στα Κύθηρα- Παρασκευή 02/09- Κυριακή 04/09

Παρασκευή 02/09 Αθήνα – Νεάπολη – Κύθηρα

Συγκέντρωση το πρωί και με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση θα φτάσουμε στο λιμάνι της Νεάπολης. Επιβίβαση στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το όμορφο νησί των Κυθήρων. Άφιξη στο γραφικό και βασικότερο  λιμάνι των Κυθήρων το  Διακόφτι το οποίο λειτουργεί από το 1996. Επιβίβαση στο πούλμαν  και άμεση αναχώρηση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Μόνη και από εκεί θα αναχωρήσουμε για το  βορειανατολικό τμήμα του νησιού  την παραθαλάσσια Αγία Πελαγία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Σάββατο 03/09 Κύθηρα

Πρωινό και αναχώρηση για τη δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή των Μυρτιδίων, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα των Κυθήρων, η  Ιερά Μονή Της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.  Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Προσκύνημα και χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στους χώρους της Μονής. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του νησιού τη Χώρα. Περίπατος στα γραφικά στενά, βόλτα στο ενετικό φρούριο με τη μαγευτική θέα σε τρία πελάγη, το νησάκι χύτρα, τα Αντικύθηρα, αλλά ακόμη και την Κρήτη. Επιστροφή στην πλατεία του χωριού για καφέ. Αναχώρηση για το παραθαλάσσιο Καψάλι μόλις 3 χιλιόμετρα πιο κάτω , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το απόγευμα  θα επισκεφθούμε το καταπράσινο χωριό Μυλοπόταμο με τα πολλά νερά και το φημισμένο καταρράκτη της φόννισας. Εκεί θα έχουμε χρόνο για βόλτα  στον καταρράκτη και για καφέ στην πλατεία του χωριού. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 04/09 Κύθηρα – Νεάπολη – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το κεφαλοχώρι του νησιού Ποταμός, περιήγηση στο χωριό και από εκεί συνεχίζουμε για επίσκεψη – προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Θεοδώρου, πολιούχο του νησιού ο οποίος μόνασε εκεί τον 10ο αιώνα προερχόμενος από την Κορώνη της Μεσσηνίας. Στη μονή φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου. Συνεχίζουμε για τον γραφικό Αβλέμονα. Παραμονή για φαγητό και αναχώρηση για τη Νεάπολη. Από εκεί άμεση αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νεάπολη – Κύθηρα – Νεάπολη
  • Διαμονή με πρωινό στο ξενοδοχείο Venardos 3*
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Επιβάρυνση μονόκλινου 40€

 

 

Φωτογραφίες