Αίγινα (Άγιος Νεκτάριος, Ναός Αφαίας, Αγία Μαρίνα)- ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ_Δευτέρα 05/06/2023

05/06/2023
Αρχική » Οδικές Εκδρομές » Αίγινα (Άγιος Νεκτάριος, Ναός Αφαίας, Αγία Μαρίνα)- ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ_Δευτέρα 05/06/2023
Πρόγραμμα Εκδρομής
Συνάντηση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο, που αναχωρεί για την Αίγινα. Άφιξη στο λιμάνι της Αίγινας και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση στη Μονή του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου του νησιού. ο Άγιος Νεκτάριος έζησε στην μονή για 12 συναπτά έτη. Από το 1908 έως και το 1920 όπου εκοιμήθη. Όλο αυτό το διάστημα έμενε σε ένα σπιτάκι εκτός των ορίων της τότε μονής, μιας και το μοναστήρι ήταν γυναικείο. Ο ναός της Αγίας Τριάδας, που θεμελίωσε ο ίδιος και εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουνίου του 1908 είναι βυζαντινού ρυθμού. Στις μέρες μας κολλητά σε αυτόν τον ναό υπάρχει ένας άλλος, αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο, και λίγο πιο εκεί βρίσκεται το εκκλησάκι με τον τάφο του Αγίου. Ο Άγιος Νεκτάριος «κοιμήθηκε» στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Το σώμα του παρέμεινε άφθαρτο για 21 ολόκληρα χρόνια. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας με προορισμό τον Ναό της Αφαίας Αθηνάς, όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο και να μαγευτεί από την εκπληκτική θέα. Όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα βλέπεις το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και την Ακρόπολη των Αθηνών. Λένε ότι οι τρεις ναοί σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο (το ιερό τρίγωνο της αρχαιότητας). Προαιρετική είσοδος.
Από εκεί αναχωρούμε με προορισμό μας το γραφικό χωριό Αγία Μαρίνα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας & να γευματίσουμε (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα θα μας βρει στην πόλη της Αίγινας, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ, αλλά και για να δοκιμάσουμε τα τοπικά προϊόντα, με πιο διάσημο το γνωστό φιστίκι Αιγίνης. Συγκέντρωση στο λιμάνι σε προκαθορισμένη ώρα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
-Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
-Ακτοπλοικά εισιτήρια καραβιού ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΙΓΙΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
-ΦΠΑ
-Αρχηγός/Συνοδός
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνεται:
– Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
-Οι είσοδοι σε μουσεία & χώρους ενδιαφέροντος

Σημειώσεις

Μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να γίνουν αναλόγως των τελικών δρομολογίων των πλοίων, που θα ισχύσουν την ημέρα της εκδρομής.
Παιδάκια έως 2 ετών δωρεάν
Παιδάκια 3 έως 12 ετών τιμή συμμετοχής στην εκδρομή 28 €

Γενική είσοδος – Ενιαίο εισιτήριο: 6 €, Μειωμένο: 3 € άτομα άνω των 65 ετών,
Ελεύθερα: παιδιά έως 18 ετών, άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι

Τρόπος πληρωμής

Στους χώρους του γραφείου μας, Γράμμου 24-26, Βριλήσσια
Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Φωτογραφίες