Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα – Μέγα Σπήλαιο

22/01/23
Αρχική » Οδικές Εκδρομές » Καλάβρυτα – Αγία Λαύρα – Μέγα Σπήλαιο/ Κυριακή 22/01/2023

Καλάβρυτα
Αγία Λαύρα – Μέγα Σπήλαιο

Ημερήσια Εκδρομή – Κυριακή 22/01/2023

Πρόγραμμα

Αναχώρηση στις 8.00 για τα πανέμορφα Καλάβρυτα και για την πρώτη μας στάση, την Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Η Μονή άρχισε να οικοδομείται το 961. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στη Μονή φυλάσσεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821. Επόμενος σταθμός μας το Μνημείο Πεσόντων, ο τόπος θυσίας των κατοίκων των Καλαβρύτων, που σφαγιάστηκαν από τους ναζί στις 13/12/1943. Εδώ θα αποβιβαστούμε για να  μπορέσουμε να κατηφορίσουμε προς την πόλη των Καλαβρύτων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και για την βόλτα μας στην όμορφη πόλη. Φαγητό ελεύθερο.

Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα από τα Καλάβρυτα για τον επόμενο σταθμό μας το Μέγα Σπήλαιο, την περίφημη Μονή, που δεσπόζει στην πλαγιά του βουνού και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου. Έχετε την δυνατότητα είτε να επισκεφθείτε την Μονή από κοντά, είτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο όμορφο σαλέ με την απέραντη θέα στις κατάφυτες πλαγιές του Χελμού, που βρίσκεται στη βάση της πλαγιάς. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με σύντομη ενδιάμεση στάση.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγό – Συνοδό
  • ΦΠΑ απόδειξης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε σημεία ενδιαφέροντος

Παιδάκια έως 3 ετών δωρεάν

-Για παιδάκια 3 έως 12 ετών τιμή συμμετοχής στην εκδρομή 12€.

– Μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να γίνουν αναλόγως των καιρικών συνθηκών την ημέρα της εκδρομής και πάντα με πρωταρχικό στόχο την ασφάλειά σας.

Φωτογραφίες