Σρι Λάνκα – (Μαλδίβες)

9 ημέρες / 6 νύχτες
Αρχική » Εκδρομές Εξωτερικού » Σρι Λάνκα – (Μαλδίβες)
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Μεταφορές, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ξενοδοχεία 4* και 5*
 • Ημιδιατροφή
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Συνοδός (στην περίπτωση συμμετοχής άνω των 15 ατόμων).
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, είσοδοι (€ 690).
 • Τοπικοί φόροι, αχθοφορικά € 65 (καταβάλλονται μόνο τοπικά στο συνοδό σας).
 • Επέκταση Μαλδίβες  –  Μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διακοπών στις Μαλδίβες 3 Διανυκτερεύσεων, επιλέγοντας το ξενοδοχείο, την κατηγορία γεύματος και τον τύπο δωματίου. Ρωτήστε μας για διαθεσιμότητα και τιμές.
 • Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 2 ατόμων χωρίς συνοδό: € 80 ανά επιβάτη
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 3-6 ατόμων χωρίς συνοδό: € 65 ανά επιβάτη
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 7-10 ατόμων χωρίς συνοδό: € 40 ανά επιβάτη
 • Επιβάρυνση για συμμετοχή 10 ατόμων με συνοδό: + € 50 ανά επιβάτη
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ: AIR

Τιμή Κατ’ άτομο

ΗΜ/ΝΙΕΣ: 6/4, 21/4, 5/5, 16/6, 30/6, 14/7, 28/7, 11/8, 25/8, 5/9, 22/9, 6/10, 20/10, 10/11, 1/12

 • Δίκλινο: € 1.199
 • Επιβάρυνση μονόκλινου: € 550
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος, ιατρική ασφάλεια € 690.
 • Τοπικοί φόροι, αχθοφορικά € 65 (καταβάλλονται μόνο τοπικά)

Προτεινόμενα ξενοδοχεία ή αντίστοιχα:

 • 2 Διανυκτερεύσεις Νταμπούλα Cinnamon 5*
 • 1 Διανυκτέρευση Νουβάρα Ελίγια The Grand Kandyan 5*
 • 1 Διανυκτέρευση Cinnamon Wild-Yala 4*Sup. σε Jungle Chalet
 • 2 Διανυκτερεύσεις Γουελιγκάμα Marriot Resort & Spa 5*
 • 1 Διανυκτέρευση Κολόμπο Cinnamon Lakeside 5*

Πρόγραμμα Εκδρομής

Θα επισκεφθούμε: Κολόμπο – Νταμπούλα/Σιγκιρίγια – Πολοναρούα – Κάντυ – Φυτείες τσαγιού – Νουβάρα Ελίγια – Γυάλα – Σαφάρι στο πάρκο Γυάλα – Γουελιγκάμα
Ημέρα 1η - Αθήνα – Κολόμπο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο
Ημέρα 2η - Κολόμπο – Νταμπούλα/Σιγκιρίγια (175 χλμ)
Πρωινή άφιξη στο Κολόμπο και περιήγηση της πόλης που σφύζει από ζωή. Περνάμε από τον ιστορικό ιππόδρομο, που σήμερα φιλοξενεί καταστήματα με προϊόντα τσαγιού, ρούχων και τροφίμων. Θα δούμε το ρολόι των 100 ετών, θα κάνουμε βόλτα στην πλωτή αγορά του Πετάχ και θα φθάσουμε στην πλατεία της Ανεξαρτησίας με τα επώνυμα καταστήματα, τα μεγάλα εστιατόρια και μπαρ (παραδοσιακό στέκι για ντόπιους και τουρίστες). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Νταμπούλα και θα επισκεφθούμε τις σπηλιές της, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένα με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια φιλοξενούν επίσης περί τα 150 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 14 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Νταμπούλα ή της Σιγκιρίγια. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η - Νταμπούλα – Σιγκιρίγια – Πολοναρούα – Νταμπούλα/ Σιγκιρίγια
Πρωινή αναχώρηση για τη Σιγκιρίγια. Φθάνοντας θα ανεβούμε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο ύψους 250 μέτρων, που κτίστηκε το 477 μ.Χ. και είναι γνωστό σαν “φρούριο-λιοντάρι”. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με κήπους και βασιλική πισίνα. Το σημαντικότερο όμως αξιοθέατο του βράχου αυτού είναι οι εντυπωσιακές νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις “Παρθένες της Σιγκιρίγια”, ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Ακολουθεί η μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Εδώ θα θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων, το βασιλικό λουτρό, το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα του Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση, τον ναό που φυλάσσονταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα (πριν μεταφερθεί στην Κάντυ) και τα ερείπια του μοναστηριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 4η - Νταμπούλα – Κάντυ – Φυτείες τσαγιού – Νουβάρα Ελίγια
Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη Κάντυ, παλαιά πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης, γεμάτη από θρύλους και παραδόσεις. Μετά από μία μικρή βόλτα με το αυτοκίνητο περιμετρικά της λίμνης, θα επισκεφθούμε το παζάρι με τις πολυάριθμες χειροποίητες κατασκευές, καθώς και τον ναό στον οποίο φυλάσσεται το ιερό κειμήλιο του δοντιού του Βούδα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Νουβάρα Ελίγια, με ενδιάμεση στάση σε βιομηχανία συλλογής και παραγωγής τσαγιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του παγκοσμίως διάσημου τσαγιού Κεϋλάνης. Θα καταλήξουμε στην “Μικρή Αγγλία”, τη Νουβάρα Ελίγια, μια περιοχή που περιβάλλεται από κοιλάδες με φυτείες τσαγιού, όπου θα επισκεφθούμε το πάρκο Βικτώρια, τη λίμνη Γκρέγκορυ και την τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 5η - Νουβάρα Ελίγια – Θεαματική διαδρομή με τραίνο – Έλλα – Γυάλα
Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα ακολουθήσουμε μια υπέροχη διαδρομή μέχρι την Έλλα, απ΄ όπου θα μεταβούμε οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος
Ημέρα 6η - Σαφάρι στο πάρκο Γυάλα – Γουελιγκάμα
Στα νοτιοανατολικά του νησιού, ένα θαυμάσιο προστατευόμενο πάρκο, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι με τζιπ και να γνωρίσουμε την άγρια ομορφιά των ζώων του και κυρίως των ελεφάντων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραλιακή ζώνη του νησιού, προς την Γουελιγκάμα (γνωστή για τους ψαράδες της, που ψαρεύουν πάνω σε πασσάλους). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 7η - Γουελιγκάμα
Ημέρα ξεκούρασης στις ακτές της Σρι Λάνκα.
Ημέρα 8η - Γουελιγκάμα – Κολόμπο
Πρωινή αναχώρηση για το Κολόμπο. Στην περίπτωση που δεν επιλέξετε την επέκταση στις Μαλδίβες, θα υπάρξει χρήση ξενοδοχείου για μερικές ώρες, καθώς και γεύματος εάν η πτήση για Αθήνα είναι βραδινή. Όσοι ακολουθήσουν το πρόγραμμα διακοπών στις Μαλδίβες, θα έχουν πρωινή πτήση για Μάλε.
Ημέρα 9η - Κολόμπο – Αθήνα
Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Φωτογραφίες