Τυνησία – Μεγάλος γύρος οάσεων-Βερβέρικα χωριά , Πάσχα

11/04/2023
Αρχική » Εκδρομές Εξωτερικού » Τυνησία – Μεγάλος γύρος οάσεων-Βερβέρικα χωριά , Πάσχα

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΥΝΙΔΑ: επίσκεψη στο ΣΙΝΤΙ ΜΠΟΥ ΣΑΪΝΤ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση για την Τύνιδα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό και κατάλευκο Σίντι Μπου Σαΐντ το χωριό που θυμίζει «Μύκονο». Θα έχουμε χρόνο για χαλαρή βόλτα. Αργότερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΤΥΝΙΔΑ – ΤΕΣΤΟΥΡ – ΝΤΟΥΓΚΑ – ΚΑΪΡΟΥΑΝ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό το «ανδαλουσιανό» χωριό Τεστούρ, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα χωριά της νότιας Ισπανίας. Μετά από μια σύντομη στάση στο χωριό, συνεχίζουμε για την Ντούγκα και τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί και μνημείο της UNESCO. Η πόλη αποτελεί την καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη στη βόρεια Αφρική, που περιλαμβάνει ακόμη μνημεία των Βερβέρων, των Νουμιδών, ακόμη και των Βυζαντινών. Τελικός μας προορισμός για σήμερα η αρχαιότερη ιερή πόλη των Αράβων, η θρυλική Καϊρουάν όπου φτάνουμε μετά από μια στάση στη μικρή πόλη Ελ Φαχές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στην Καϊρουάν.

3η ημέρα: ΚΑΪΡΟΥΑΝ: ξενάγηση – ΤΖΕΛΜΑ – ΓΚΑΦΣΑ – ΤΟΖΕΡ Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στην Καϊρουάν. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την κολυμβήθρα των Αγλαβιτών, το Μαυσωλείο των Βέρβερων, το Μεγάλο τέμενος Σίντι Οκμπα καθώς επίσης και τη Μεδίνα, την Παλιά Πόλη της Καϊρουάν. Συνεχίζουμε την ημέρα αναχωρώντας για την Τοζέρ. Μετά από σύντομες στάσεις στο παραδοσιακό χωριό Τζέλμα και την κωμόπολη της Γκάφσα, θα φτάσουμε στην Τοζέρ, μια πόλη με ιδιαίτερο χρώμα, ένα αληθινό διαμάντι της ερήμου. Αφού ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε βόλτα στην πόλη για να γνωρίσουμε την Τοζέρ, για να δούμε μεταξύ άλλων το παζάρι, το τοπικό μουσείο (Dar Cherait) και τον τοπικό ζωολογικό κήπο. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Τοζέρ. Τύνιδα Τεστούρ Καϊρουάν

 4η ημέρα: ΤΟΖΕΡ – ΣΑΦΑΡΙ 4×4 στις οάσεις ΤΣΕΜΠΙΚΑ, ΤΑΜΕΡΖΑ και ΟΝΓΚ ΤΖΕΜΑΛ – ΣΟΤ ΕΛ ΤΖΕΡΙΝΤ – ΝΤΟΥΖ Σήμερα ξεκινάμε με τα ειδικά Jeep 4X4 για μια περιπέτεια στην έρημο και στις οάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τοζέρ. Θα έρθουμε λοιπόν στις οάσεις Τσεμπίκα και Ταμέρζα, «χαμένες» ανάμεσα στις τραχιές πλαγιές του Άτλαντα, όχι μακριά από τα σύνορα της Τυνησίας με την Αλγερία, όπου θα δούμε ένα χωριό Βερβέρων καθώς και το γραφικό χωριό της Ταμέρζα. Συνεχίζουμε για την Ντουζ, ακολουθώντας μία καταπληκτική διαδρομή μέσα από το αλατούχο βαθύπεδο της λίμνης Σοτ Ελ Τζερίντ. Θα κάνουμε στάση στην αλμυρή λίμνη για να θαυμάσουμε το τοπίο και να φωτογραφίσουμε τις αντανακλάσεις στην έρημο. Στη συνέχεια φτάνουμε στη Ντουζ, πόληορόσημο στη Σαχάρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΤΟΥΖ – ΜΑΤΜΑΤΑ (Τρωγλοδύτες) – ΤΑΤΟΥΙΝ – ΤΟΥΖΑΝ – ΜΕΤΑΜΕΡ – ΓΚΑΜΠΕΣ – ΣΦΑΞ Αναχώρηση από την Ντουζ και με κατεύθυνση προς το Βορρά ξεκινάμε τη σημερινή μας διαδρομή, με τελικό μας προορισμό την Σφαξ. Καθοδόν επισκεπτόμαστε τη Ματμάτα, όπου θα επισκεφθούμε χωριό Βερβέρων και τις χαρακτηριστικές τρωγλοδυτικές κατοικίες της Ματμάτα. Πρόκειται για σπίτια σκαλισμένα σε σκληρή άμμο, που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως κατοικίες από τους κατοίκους της ερήμου. Συνεχίζοντας τα… «εξωγήινα» τοπία, στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον… πλανήτη Τατουίν! Πρόκειται για το κινηματογραφικό σκηνικό που έστησε ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας για να δώσει ζωή σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά έπη, τον «Πόλεμο των Άστρων». Το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε για τις δύο πρώτες ταινίες της σειράς, τη δεκαετία του ’70 και σήμερα παραμένει στην περιοχή, στο μέσον της ερήμου, ως αξιοθέατο. Συνεχίζουμε για το χωριό Τουζάν (Toujane), όπου θα σταματήσουμε για πανοραμική θέαση αυτού του μοναδικού βερβέρικου χωριού. Συνεχίζουμε για το χωριό Μεταμέρ (Metameur) για να δούμε τα χαρακτηριστικά κσαρ, τις υπόσκαφες κατοικίες, και κατόπιν φτάνουμε στο λιμάνι του Γκαμπές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περίφημη αγορά των μπαχαρικών στο σουκ Τζάρα. Η ημέρα Καϊρουάν Τοζέρ Τσοτ Ελ Τζερίντ μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Σφαξ, όπου και διανυκτερεύουμε.

6η ημέρα: ΣΦΑΞ – ΕΛ ΤΖΕΜ – ΣΟΥΣ – ΧΑΜΜΑΜΕΤ Αναχώρηση από τη Σφαξ με πρώτο μας σταθμό την Ελ Τζεμ (El Jem), για να επισκεφθούμε το διάσημο και τεράστιο, αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το αμφιθέατρο έχει διατηρηθεί σε καταπληκτική κατάσταση και είναι το μεγαλύτερο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο εκτός Ευρώπης! Θα συνεχίσουμε για την Σους (Sousse) όπου επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη, έχοντας ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Συνεχίζουμε για τη Χαμμαμέτ, για να δούμε τη σύγχρονη Μεδίνα και την μαρίνα της Γιασμίν Χαμμαμέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στη Χαμμαμέτ.

7η ημέρα: ΧΑΜΜΑΜΕΤ – ΤΥΝΙΔΑ – ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ – ΧΑΜΜΑΜΕΤ Σήμερα θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα Τύνιδα. Το πρωί θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πόλη, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη –Μεδίνα– από όπου θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας, με τα Ρωμαϊκά ερείπια και με τα δημόσια λουτρά του Αντωνίνου του επονομαζόμενου «Πίου» την βασιλική Domus Charitatis, το Τοφέ όπου προσέφεραν θυσίες, το Μήτριο κ.α. Διανυκτέρευση στη Χαμμαμέτ.

 8η – 9η ημέρα: ΧΑΜΜΑΜΕΤ Ελεύθερες ημέρες για να χαλαρώσουμε στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας ή σεργιανίζοντας σε ράθυμους χρόνους στην πόλη της Χαμμαμέτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΤΥΝΙΔΑ – Πτήση επιστροφής Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.

 
 

 

  • Επιπλέον εκδρομή δυτικά της Τύνιδας σε μια περιοχή που για πρώτη φορά προτείνεται στην ελληνική αγορά εκεί που βρίσκεται το «ανδαλουσιανό» χωριό Τεστούρ, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της Ανδαλουσίας και την Ντούγκα την  καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη στη βόρεια Αφρική, που περιλαμβάνει ακόμη μνημεία των Βερβέρων, των Νουμιδών, ακόμη και των Βυζαντινών.
  • Προσεκτικά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* sup και 5*.
  • Πλούσια διάρκεια για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το ταξίδι μας.
  • Ο σχεδιασμός του ταξιδιού έχει έντονο άρωμα Versus, φτάνοντας νότια μέχρι τα βερβέρικα χωριά Ματμάτα, Τουζάν και Μεταμέρ, για να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές που ξεφεύγουν από τα κλασικά προγράμματα της Τυνησίας με μια απλή επίσκεψη στις οάσεις και όλες τις υπόλοιπες διανυκτερεύσεις στην Χαμμαμέτ.
  • Είναι άρτια σχεδιασμένο έτσι ώστε να περιλαμβάνονται όσο το δυνατόν περισσότερα και σπουδαιότερα αξιοθέατα.  Με έμφαση στις ξεναγήσεις, στον επιμορφωτικό χαρακτήρα του προγράμματος, στις εισόδους στα κυριότερα αξιοθέατα και στη διασκέδαση.
  • Περιλαμβάνει την εκδρομή στις οάσεις με jeep 4X4, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική.
  • Χαμηλή τιμή του ταξιδιού σε σχέση με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που έχει διαμορφωθεί από την τεράστια εμπειρία και τα πολλαπλά ταξίδια του Versus Travel στην περιοχή  αυτή.
  • Στην τελική τιμή συμπεριλαμβάνονται φιλοδωρήματα, φόροι πόλεων, είσοδοι στα μουσεία και στους επισκεπτόμενους χώρους, φόροι ξενοδοχείων, επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος και απώλειας αποσκευών.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Δεν περιλαμβάνονται 
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 360

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
Double Room 799 € 360 €
Twin Room 799 € 360 €
Triple Room 799 € 360 €
Single Room 1049 € 360 €

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

11/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:05

07:10

AZ 864

11/04/2023

ΡΩΜΗ – ΤΥΝΙΔΑ

09:15

09:35

AZ 863

20/04/2023

ΤΥΝΙΔΑ – ΡΩΜΗ

10:25

12:50

AZ 722

20/04/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50 +1

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες