Κλασικός Γύρος Ελβετίας, Αλπικό Τρένο

Μάρτιος: 03, 23
Αρχική » Εκδρομές Εξωτερικού » Κλασικός Γύρος Ελβετίας, Αλπικό Τρένο – 5ημ.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ – ΒΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ – ΛΟΖΑΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την κοσμοπολίτικη Ζυρίχη. Αφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και διασχίζοντας τη πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Ελβετίας, την πανέμορφη Βέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού ‘Άαρ. Στην περιήγηση μας στην παλιά πόλη θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου και το κτίριο που στεγάζει το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια της διαδρομής μας, το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν, στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στη λεωφόρο Χόχεβεκ, με πλήθος εστιατορίων, καφέ, μπαρ και καταστημάτων. Αναχώρηση για την Λοζάνη πόλη-έδρα των Ολυμπιακών αγώνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΛΟΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την κομψή και κοσμοπολίτικη Γενεύη, έδρα πολλών και μεγάλων Διεθνών Οργανισμών. Χτισμένη πάνω στις όχθες της λίμνης Λεμάν, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας μετά τη Ζυρίχη. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δούμε είναι το Μέγαρο των Εθνών, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το περίφημο σιντριβάνι Τζετ ντ’ Ο, το λουλουδένιο ρολόι, το σπίτι όπου έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και το Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης.Τα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης με τα πέτρινα κτίρια, σε συνδυασμό με τη μοντέρνα πόλη των Τραπεζών και των μεγάλων Ασφαλιστικών Εταιρειών θα σας εντυπωσιάσουν. Επιστροφή στην Λοζάνη. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΛΟΖΑΝΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ – (προαιρετική επίσκεψη στο όρος Πιλάτους με οδοντωτό & τελεφερίκ)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την κουκλίστικη Λουκέρνη, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελβετίας. Η παλιά πόλη είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή, γεμάτη με χρωματιστές προσόψεις σπιτιών, πλακόστρωτα δρομάκια και στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατειές. Σπουδαία αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Χρόνος ελεύθερος. Για όσουν το επιθυμούν προαιρετική μετάβαση για να απολαύσουμε μια απίστευτη θέα στα γύρω βουνά και στη λίμνη της Λουκέρνης από την κορυφή του όρους Πιλάτους, το οποίο είναι προσβάσιμο με τελεφερίκ. Πραγματικά, η θέα είναι μοναδική τόσο από την κορυφή του βουνού όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής με το τελεφερίκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Ζυρίχη. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ – ΝΤΑΒΟΣ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ)

Πρωινό και αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Κούρ. Θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Σύντομη επίσκεψη στο Νταβός και αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ (περιήγηση πόλης) – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αμέσως μετά ακολουθεί η πανοραμική περιήγηση στη Ζυρίχη. Θα περάσουμε από την Λεωφόρο Μπανχοφστράσσε όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα διάσημη για τα βιτρό της, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπης, το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ που είναι το κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Αναχώρηση για τους καταρράκτες του Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν που βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας για να δούμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, μέσα στο καταπράσινο Αλπικό τοπίο. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Λεπτομέρειες Πτήσεων

ΠΤΗΣΕΙΣ
03 Μαρτίου αναχώρηση : Αθήνα – Ζυρίχη 09.00 – 10.50
07 Μαρτίου επιστροφή : Ζυρίχη – Αθήνα 21.10 – 00.45

23 Μαρτίου αναχώρηση : Αθήνα – Ζυρίχη 09.00 – 10.50
27 Μαρτίου επιστροφή : Ζυρίχη – Αθήνα 17.45 – 21.20

 

Τιμές & Ξενοδοχεία Εκδρομής

          Χρεώσεις

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο  595€                                                
  • Τιμή σε μονόκλινο  795€
  • Παιδική τιμή έως 6 ετών (σε τρίκλινο δωμάτιο με 2 ενήλικες)  495€
  • Φόροι αεροδρομίων  195€
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία (Hotel Movenpick στη Λοζάνη 4* & Courtyard by Marriott 4* στη Ζυρίχη)
 
 

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα με την Swiss Air.
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (Hotel Movenpick στη Λοζάνη 4* & Courtyard by Marriott 4* στη Ζυρίχη)
Εισιτήριο τρένου Κουρ – Σαιν Μόριτζ, με επιστροφή (60€).
Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά.
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (195€).
Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Ζυρίχη 2,50 ελβετικά φράγκα & Λοζάνη 3,50 ελβετικά φράγκα).
Εισιτήριο οδοντωτού – τελεφερίκ για το όρος Πιλάτους στη Λουκέρνη (50€).
Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
Προαιρετική ασφάλεια Covid-19 (20€).
  1. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  2. Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 15.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων στις αναφερόμενες επί του προγράμματος πόλεις.  
  3. Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ  ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της μη επιβίβασής σας στο αεροπλάνο βαρύνει εσάς και μόνο. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις στρατιωτικών και άλλων σωμάτων ασφαλείας που χρειάζονται ειδικές άδειες από τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα ισχύει για τις περιπτώσεις αλλοδαπών όπου πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται οι ίδιοι την πρεσβεία τους για τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να ταξιδέψουν στο Εξωτερικό.  
  4. Προσοχή στις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο βάρος τα 23 κιλά. Σακούλες και γυναικείες τσάντες θεωρούνται χειραποσκευές. Στις χειραποσκευές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ψώνια από τα καταστήματα που βρίσκονται μετά τον έλεγχο των αποσκευών και προσώπων όπως και οι φορητοί υπολογιστές.

Φωτογραφίες