Αυτοκρατορικό Μαρόκο

Αρχική » Εκδρομές Εξωτερικού » Αφρική » Αυτοκρατορικό Μαρόκο

Ημέρα 1η: Αθήνα – Καζαμπλάνκα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καζαμπλάνκα, τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Ημέρα 2η: Καζαμπλάνκα – Μεκνές – Φεζ

Μετά το πρωινό μας, περίπου στις 09.00 ξεκινάμε τη μέρα μας, με τη ξενάγησή μας στην πολυπληθή και πολύβουη κεντρική αγορά, τη συνοικία Habous γνωστή και ως Νέα Μεδίνα, το παλάτι, την πλατεία του Μοχάμεντ του 5ου που αποτελείται από κτίρια της δεκαετίας του ΄20 τα οποία είναι μια μίξη ισπανο-μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής με επιρροές από την Art deco, την προεδρική κατοικία Anfa στην πιο δυτικού τύπου συνοικία των πλουσίων και στη συνέχεια
επισκεπτόμαστε το τζαμί του Χασάν του δεύτερου. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στο Μαρόκο και το 13ο μεγαλύτερο στον κόσμο. Ο μιναρές του, είναι ο ψηλότερος του κόσμου και φτάνει τα 210 μέτρα. Στο εσωτερικό του έχει χωρητικότητα 25.000 πιστών.Στην συνέχεια αναχωρούμε για την ιστορική πόλη Μεκνές, μια από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με τα 40 χλμ μακρά τείχη, φτάνοντας στη διάσημη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ που είναι μια από τις ομορφότερες πύλες του κόσμου, με ύψος 16 μέτρα, χτισμένη στις αρχές του 18ου αιώνα και προσφέρει μια αξέχαστη μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Θα δούμε επίσης τους βασιλικούς στάβλους και την εβραϊκή συνοικία. Συνεχίζουμε προαιρετικά με το γεύμα μας και μετά αναχωρούμε για την ιερή πόλη του Μουλά Ιντρίς δια μέσου του αρχαιολογικού χώρου της πόλης Βολουμπίλις που διαθέτει ευρήματα της Ρωμαϊκής περιόδου. Συνεχίζουμε την πορεία μας προς τη Φεζ. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και παίρνουμε το δείπνο.

Ημέρα 3η: Φεζ

Πρωινό και όλη η μέρα, είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη της πνευματικής πρωτεύουσας, μιας μυστηριώδους και ατμοσφαιρικής παλιάς πόλης αρχίζοντας από την Μεντίνα την πρώτη μουσουλμανική με τα 9202 σοκάκια με τις ατελείωτες και πολύχρωμες και δαιδαλώδεις ανοιχτές αγορές τα λεγόμενα σουκς . Έχει ακόμη πολλά ιστορικά μνημεία, είναι θρησκευτικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία τα σιντριβάνια Νετζαρίν , το μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και το ανδαλουσιανό τζαμί Καραουίν,εξωτερικά. Προαιρετικά θα γευματίσουμε σε ένα τυπικό, παραδοσιακό εστιατόριο στην καρδιά της Μεντίνα . Το απόγευμα θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στην Μεντίνα . Ακολουθεί το δείπνο μας στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4η: Φεζ – Ραμπάτ – Μαρακές.

Πρωινό και αναχωρούμε για το Ραμπάτ. Είναι η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Μαρόκου. Μια πόλη σύγχρονη με μεγάλες λεωφόρους, πολλούς χώρους πρασίνου και πεζόδρομους. Εκεί, βρίσκονται η βουλή, το ανώτατο δικαστήριο και το παλάτι το οποίο και θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια θα δούμε τους την κάσμπα Ουινταίας με τους εκπληκτικής ομορφιάς κήπους, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ του πέμπτου, ένα ιστορικό κτίριο του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1971 και θεωρείται ένα αριστούργημα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσουμε με τον ανολοκλήρωτο πύργο του τζαμιού του Χασάν που αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Προαιρετικά στάση για φαγητό με θαλασσινά και στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Μαρακές την πόλη των φοινικόδεντρων , όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα δειπνήσουμε.

Ημέρα 5η: Μαρακές.

Ολόκληρη η μέρα, είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη στο Μαρακές, τη δεύτερη παλιά αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκου, γνωστή και ως ‘’ το μαργαριτάρι του νότου’’. Αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ονομάζεται και ‘’κόκκινη πόλη’’ από το κόκκινο χρώμα που έχουν τα κτίρια και τα τείχη που την περιβάλλουν. Στην πρωινή ξενάγηση μας θα δούμε τους κήπους Μενάρα στην καρδιά των οποίων υπάρχει μια λίμνη για την άρδευση των ελαιόδεντρων που βρίσκονται εκεί, τους τάφους των Σααντιέν, το μεγαλοπρεπές παλάτι Ελ Μπαχία το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και το όνομα του σημαίνει λαμπρότητα, το τζαμί Κουτούμπια και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, το οποίο είναι το πιο παλιό μουσείο της πόλης και στεγάζει μια καταπληκτική συλλογή Μαροκινών λαϊκών τεχνών. Γευματίζουμε στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα κάνουμε τη βόλτα μας στη διάσημη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα. Πρόκειται για την πιο πολυσύχναστη πλατεία, με κάθε είδους μικροπωλητές, γητευτές φιδιών, ακροβάτες, μουσικούς, καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους και πλανόδιους μάγειρες που ετοιμάζουν τοπικές μυρωδάτες λιχουδιές. Προαιρετικά, μπορείτε να έχετε ένα τυπικό δείπνο στο διάσημο εστιατόριο ‘’Chez Ali’’ βλέποντας μια εξαιρετική παράσταση από διάφορα φολκλορικά συγκροτήματα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιοχές του Μαρόκου. Μετά από αυτή τη γεμάτη με συναισθήματα και εμπειρίες βραδιά,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

Ημέρα 6η: Μαρακές.

Το σημερινό πρωϊνό είναι ελεύθερο να απολαύσετε για ακόμη μια φορά το γοητευτικό Μαρακές. όπως εσείς θέλετε.

Ημέρα 7η: Μαρακές – Καζαμπλάνκα.

Πρωινό και αναχωρούμε για την Καζαμπλάνκα όπου θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο για το γεύμα μας. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

Ημέρα 8η: Καζαμπλάνκα – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για το ταξίδι της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Περιλαμβάνονται: 

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Turkish μέσω Κωνσταντινούπολης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη .
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* ή 5* (κατ’ επιλογήν).
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή.
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται το πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται το πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ξεναγός: Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.(κάθε Σάββατο)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
 • Τοπικοί φόροι.

Δεν περιλαμβάνονται

 

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: Με την Turkish Airlines (290 € το άτομο).
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με Turkish Airlines.

ΤΙΜΕΣ
*το άτομο σε δίκλινο με ημιδιατροφή 8/01-26/10/24

Ελάχιστη συμμετοχή για 2 άτομα Τιμή από:  Μονόκλινο
Ξενοδοχεία standard (06/01-17/02 & 01/06-28/7) 645€ +200€
Ξενοδοχεία standard (24/2-25/5 & 3/8-26/10) 685€ +200€
Ξενοδοχεία comfort (06/01-17/02 & 01/06-28/7) 745€ +270€
Ξενοδοχεία comfort (24/02-25/05 & 03/08-26/10) 775€ +270€
Ξενοδοχεία premium (06/01-17/02 & 01/06-28/7) 965€ +425€
Ξενοδοχεία premium (24/02-25/05 & 03/08-26/10) 1035€ +425€

Επίσης, μια σημαντική σημείωση είναι ότι χρειάζεται: 

Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

Φωτογραφίες