Μαλδίβες

Μαλδίβες Νήσοι

Αποτελούνται από 1190 κοραλλιογενή νησιά τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα σε ατόλες κατά μήκος του Ινδικού Ωκεανού. Από τα νησιά αυτά κατοικούνται μόνο τα 201 από ιθαγενείς και τα 87 είναι τουριστικά θέρετρα. Το μεγαλύτερο νησί είναι το Μάλε που αποτελεί και την πρωτεύουσα του συμπλέγματος.

Κλίμα:

Τροπικό με υγρασία. Έχει δύο περιόδους μουσώνων. Ο Βοριοανατολικός μουσώνας (Νοέμβριος – Απρίλιος) είναι ξηρός με λίγους ανέμους, ενώ ο Νοτιοδυτικός (Μάιος – Οκτώβριος) φέρνει λίγες βροχές και ανέμους.

Ένδυση:

Ελαφριά ρούχα, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό. Ο γυμνισμός θεωρείται προσβολή για τους ντόπιους. Στα περισσότερα ξενοδοχεία για το δείπνο απαιτείται ενδυμασία. (όχι σορτς, μαγιά κ.α.).

Γλώσσα:

H Divehi Με έντονη εξωτική προφορά. Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε με Αγγλικά

Ώρα:

Το χειμώνα +3 ώρες και το καλοκαίρι +2 ώρες

Μετακινήσεις:

Από το Μάλε προς τα υπόλοιπα νησιά η μετακίνηση γίνεται με τοπικά πλοία, ταχύπλοα και για μεγαλύτερες αποστάσεις υδροπλάνο.

Διατροφή:

Στα ξενοδοχεία υπάρχει τοπική και ευρωπαϊκή κουζίνα

Πληθυσμός

Έκταση

Αξίζει να δείτε

Το μεγάλο Τζαμί της Παρασκευής

Την ψαραγορά

Το Εθνικό Μουσείο

Φωτογραφίες

Δείτε σχετικές εκδρομές

Ινδία – Χρυσό Τρίγωνο 5* με Ματούρα και Βρινταβάν | Αύγουστος 2023

Αναχωρήσεις: 03/06,04/07,01/08,10/08,14/08,24/08,22/09   1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΔΕΛΧΙ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ – ΑΓΚΡΑ Φτάνοντας νωρίς σήμερα...

Ιορδανία | Γύρος και διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα | Μάιος – Οκτώβριος 2022

Αναχωρήσεις:27/7, 12/8, 24/8, 31/8, 7/9, 21/9, 6/10 1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, μια μεγαλούπολη της Μέσης Ανατολής με έντονα τα σημάδια της ιστορίας της που φτάνει μέχρι τα...

Μπαλί – Σιγκαπούρη

12 ημέρες / 9 νύχτες
από €1475/άτομο

Αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε!